Business Internaţional

Papa Francisc, despre fostul papă Benedict al XVI-lea: Un om bun şi nobil

Papa Francisc, despre fostul papă Benedict al XVI-lea:...

Autor: Cosmin Pirv

31.12.2022, 20:31 62

Papa Francisc l-a numit pe fostul papă Benedict al XVI-lea un om nobil şi bun, care a fost un dar pentru biserică şi pentru lume, în primele sale comentarii publice de la moartea predecesorului său, sâmbătă, scrie The Guardian.

Papa Francisc a vorbit în timpul unei slujbe din ajunul Anului Nou, planificată anterior, în Bazilica Sfântul Petru.

„Ne amintim cu emoţie de persoana sa, atât de nobilă, atât de bună. Şi simţim în inima noastră atâta recunoştinţă, recunoştinţă faţă de Dumnezeu pentru că l-a dăruit Bisericii şi lumii”, a spus Papa Francisc.

Mai mulţi lideri ai lumii i-au adus un omagiu Papei Benedict al XVI-lea.

Preşedintele Joe Biden a declarat că Papa emerit va fi „ţinut minte ca un teolog renumit, cu o viaţă întreagă de devotament faţă de biserică, ghidat de principiile şi credinţa sa”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a spus că „gândurile sale se îndreaptă către catolicii din Franţa şi din întreaga lume”. A lucrat cu tot sufletul şi inteligenţa sa pentru o lume mai bună, a adăugat el.

Olaf Scholz, cancelarul german, a declarat că lumea a pierdut o figură formatoare a Bisericii Catolice şi un teolog inteligent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO