Business Internaţional

Papa Francisc: Religiile lumii trebuie să se unească pentru a se opune devastării mediului

Papa Francisc: Religiile lumii trebuie să se unească...

Autor: Tiberiu Sabo

03.12.2023, 11:38 21

Papa Francisc a arătat că este esenţial ca toate religiile lumii să se unească pentru a se opune devastării mediului înconjurător. Papa plănuia să prezideze deschiderea Pavilionului Credinţei la conferinţa privind clima C0P28 din Dubai, dar o bronşită acută l-a obligat să rămână la Vatican.

Papa Francisc a arătat, duminică, că este esenţial ca toate religiile lumii să se unească pentru a se opune devastării "rapace" a mediului înconjurător, relevă Reuters. Papa plănuia să prezideze deschiderea Pavilionului Credinţei la conferinţa privind clima C0P28 din Dubai, dar o bronşită acută l-a obligat să rămână la Vatican.

Secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, a citit mesajul în locul său, aşa cum a făcut şi cu discursul Papei Francisc la conferinţa de sâmbătă.

"Religiile, ca voci ale conştiinţei umanităţii, ne reamintesc că suntem creaturi finite, care au nevoie de infinit", a spus Papa, menţionând că un Pavilion al Credinţei a fost o premieră la o conferinţă COP.

"Pentru că suntem într-adevăr muritori, avem limitele noastre, iar protejarea vieţii presupune, de asemenea, să ne opunem iluziei rapace a omnipotenţei care ne devastează planeta", a spus el. Religiile, a mai arătat el, "trebuie să acţioneze urgent în favoarea mediului", să-şi educe membrii la "un stil de viaţă sobru şi fratern" în locul celui risipitor şi să lucreze pentru o revenire la contemplarea individuală a măreţiei naturii.

"Aceasta este o obligaţie esenţială pentru religii, care sunt chemate să predea contemplaţia, întrucât creaţia nu este doar un ecosistem pe care trebuie să-l conservăm, ci şi un dar pe care trebuie să-l îmbrăţişăm. O lume săracă în contemplaţie va fi o lume poluată sufleteşte, o lume care va continua să se debaraseze de oameni şi să producă deşeuri", a mai arătat Suveranul Pontif.

În discursul său principal de sâmbătă la conferinţă, Papa Francisc a repetat apelul său pentru eliminarea combustibililor fosili. Sute de instituţii catolice din întreaga lume au anunţat că intenţionează să renunţe la ele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO