Business Internaţional

Papa Francisc spune că femeile pe care le-a numit la Vatican s-au dovedit mai buni manageri decât bărbaţii

Papa Francisc spune că femeile pe care le-a numit la...

Autor: Cosmin Pirv

06.11.2022, 20:13 109

Papa Francisc a declarat că femeile pe care le-a numit la Vatican au dovedit că pot fi manageri mai buni decât bărbaţii, informează Reuters.

„Am observat că de fiecare dată când o femeie primeşte o poziţie la Vatican, lucrurile se îmbunătăţesc", a spus papa într-o conferinţă de presă care a avut loc în avionul cu care se întorcea la Roma din călătoria sa de patru zile în Bahrain.

El a fost întrebat despre femeile care se află în fruntea protestelor din Iran, dar nu a răspuns la întrebare, vorbind despre rolul femeilor în general.

Acesta a menţionat-o pe Raffaella Petrini, viceguvernator al Vaticanului.

„Lucrurile s-au schimbat în bine”, a spus el, referindu-se la abilităţile de management ale lui Petrini, care a fost numită anul trecut.

El a citat, de asemenea, impactul celor cinci femei pe care le-a numit într-un departament care supraveghează finanţele Vaticanului.

Papa Francisc a condamnat şovinismul masculin, recunoscând că există încă prea mult în întreaga lume.

„Femeile sunt un dar. Dumnezeu nu l-a creat pe om şi apoi i-a dat un căţeluş cu care să se joace. El a creat bărbatul şi femeia. O societate care nu este capabilă (să permită femeilor să aibă roluri mai mari -n.r.) nu avansează”, a spus suveranul pontif.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO