Business Internaţional

Parlamentarii americani propun o lege împotriva discriminărilor din firmele de tehnolgie

Parlamentarii americani propun o lege împotriva...

Autor: Raluca Nicolae

21.04.2019, 14:49 86

Parlamentarii americani au propus un proiect de lege care va cere companiilor mari de tehnologie să identifice şi să elimine orice prejudecăţi discriminatorii încorporate în calculatoarele lor, subliniind interesul lui Washingtonului de a reglementa Silicon Valley, transmite Reuters

Legiuitorii americani propun proiectul de lege pentru a lupta împotriva discriminării incluse în algoritmii folosişi de companiile de tehnologie.

Proiectul de lege, intitualt Algorithmic Accountability Act, va acorda puteri sporite Federal Trade Commission (FTC) şi va forţa companiile să studieze dacă rasa, sexul sau alte prejudecăţi stau la baza tehnologiei lor. Normele s-ar aplica companiilor cu venituri anuale de peste 50 milioane dolari, precum şi pentru brokerii de date şi întreprinderile care deţin peste peste un milion de date ale consumatorilor.

„Calculatoarele sunt din ce în ce mai implicate în cele mai importante decizii care afectează viaţa americanilor, indiferent dacă cineva poate cumpăra sau nu o locuinţă, să-şi găsească un loc de muncă sau chiar să meargă la închisoare. Însă, în loc de a elimina prejudecăţile, de cele mai multe ori aceşti algoritmi ţin cont de ipoteze sau de date care pot întări care pot susţine discriminarea împotriva femeilor şi a oamenilor de culoare ", a declarat senatorul democrat Ron Wyden într-un comunicat de presă care anunţă proiectul de lege.

Potrivit comunicatului, compania Amazon.com Inc a scos din uz un motor de recrutare automatizat care avea prejudecăţi faţă de femei, în timp ce Facebook a fost acuzată că a încălcat legea Fair Housing, lăsând agenţii de publicitatea să amplaseze anunţuri publicitare discriminatoare.

Amazon, Facebook, Google Alphabet Inc şi alte companii de tehnologice nu au comentat cu privire la noul proiect de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO