Business Internaţional

Parlamentul britanic respinge ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord. Theresa May va propune Camerei Comunelor amânarea Brexit

Parlamentul britanic respinge ieşirea Marii Britanii din...

Autor: Mihai Draghici

13.03.2019, 21:26 257

Theresa May anunţă că va propune Camerei Comunelor amânarea Brexit, după ce parlamentarii britanici au aprobat miercuri seară proiectul care exclude posibilitatea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, cu amendamentul "în orice circumstanţe"

"Voi propune o moţiune care va prevedea prelungirea pentru scurt timp, în mod limitat, tehnic, a negocierilor cu UE, dacă nu se va aproba un acord până la sfârşitul lunii martie", a declarat Theresa May.

Camera Comunelor a adoptat, miercuri seară, un amendament care exclude posibilitatea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit "în orice circumstanţe".

Amendamentul, care prevede "excluderea posibilităţii ieşirii Marii Britanii din UE fără acord Brexit în orice circumstanţe", a fost aprobat cu un raport de voturi de 312/308.

Theresa May ceruse un vot al Camerei Comunelor asupra asupra unui proiect de lege de fond, cu valoare de recomandare, care prevede excluderea posibilităţii ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord Brexit, dar nu în orice situaţie.

Adoptarea amendamentului o plasează pe Theresa May într-o situaţie foarte delicată, fiind practic obligată să obţină aprobarea Acordului Brexit, care a fost deja respins de două ori, ori o decizie a Uniunii Europene de amânare a ieşirii Marii Britanii.

În aceeaşi sesiune, deputaţii britanici au respins un amendament care ar fi recomandat Guvernului prelungirea negocierilor cu UE până pe 22 mai şi o etapă de tranziţie, fără garanţiile privind frontiera irlandeză. Amendamentul a fost respins cu un raport de voturi de 374 la 164, relatează Sky News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO