Business Internaţional

Parmalat: noi acuzatii si arestari

12.01.2004, 00:00 18

La sfarsitul saptamanii trecute, birourile din Milano ale Bank of America si apartamentul lui Luca Sala, fost director al bancii, au fost cercetate de catre procurorii italieni. Sala a parasit Bank of America in vara, pentru a se alatura grupului italian agro-alimentar Parmalat.
Alberto Ferraris, director financiar al Parmalat in perioada martie-noiembrie 2003, a declarat ca Sala a ajutat la infiintarea ad-hoc a unor trusturi care au achizitionat obligatiunile ramase nesubscrise.
Parmalat a fost declarat insolvabil luna trecuta dupa ce a dezvaluit lipsa unor fonduri estimate de procurori la peste 10 miliarde de euro.
Fostul director al operatiunilor Parmalat din Venezuela, Giovanni Bonici, a devenit vineri a noua persoana arestata in scandalul de frauda in care este implicat grupul italian. El a fost arestat in orasul Parma, la scurta vreme dupa revenirea in Italia.
Bonici a administrat o perioada scurta de timp subsidiara grupului din Insulele Cayman, Bonlat, aflata in centrul anchetei pentru frauda.
Avocatul sau, Antonio Tuccari, a declarat ca Bonici a urmat doar ordinele primite de la conducerea Parmalat din Italia si ca a semnat contractele deja incheiate si transmise prin fax de la sediul grupului "fara a intelege ceea ce facea".
Ancheta s-a extins si asupra a doi angajati ai Deloitte&Touche, Adolfo Mamoli si Giuseppe Rovelli. Deloitte, principalul auditor al Parmalat, a negat toate acuzatiile, insa se teme de efectele pe care acest scandal le-ar avea asupra reputatiei firmei. anca.stoicescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO