Business Internaţional

Peste 120 de bancheri de top au părăsit Credit Suisse ca urmare a integrării acesteia cu grupul UBS. Angajaţii au primit oferte greu de refuzat din partea rivalilor tradiţionali

Peste 120 de bancheri de top au părăsit Credit Suisse...

Autor: Valeriu Dănilă

14.07.2023, 14:13 715

Rivalii companiei au angajat cel puţin 120 de bancheri de investiţii seniori din Credit Suisse în ultimele luni, reducând nevoia ca UBS să le ofere compensaţii foştilor angajaţi, scrie Financial Times.

Deutsche Bank a angajat aproximativ 40 de foşti bancheri Credit Suisse la nivel global, în timp ce Jefferies a adus cel puţin 25 şi Santander peste 20.

Cel puţin alte 16 bănci au angajat persoane şi echipe, fiind aşteptate mai multe angajări de personal junior în săptămânile următoare.

Fuga angajaţilor de la Credit Suisse a fost mai mare decât cea pe care a prevăzut-o UBS atunci când a început munca de integrare, rivalii grupului elveţian având oferte greu de refuzat.

În timp ce UBS a acordat prioritate retenţiei unei anumite categorii de bancheri, precum cei specializaţi în sănătate şi tehnologie, care pot ajuta la dezvoltarea afacerii în SUA şi zona Asia-Pacific, cei mai mulţi dintre cei care au plecat ar fi fost concediaţi oricum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO