Business Internaţional

Peste 75% din persoanele care au urmărit discursul lui Trump au avut o reacţie pozitivă

Peste 75% din persoanele care au urmărit discursul lui...

Autor: Mircea Olteanu

01.03.2017, 10:03 116

Mai mult, 57% din respondenţii sondajului CNN/ORC au declarat că au avut o reacţie foarte pozitivă la discurs, iar aproape şapte din zece telespectatori sunt de părere că politicile propuse de preşedinte vor îndrepta ţara în direcţia bună.

Potrivit CNN, sondajul reflectă doar părerea telespectatorilor care au urmărit discursul şi au fost de acord să fie chestionaţi, şi nu părerea generală a tuturor americanilor.

În ceea ce priveşte chestiunile punctuale, 72% din respondenţi au fost de părere că politicile propuse de Trump în domeniul economiei sunt în direcţia buna, 70% au spus acelaşi lucru despre propunerile în ceea ce priveşte combaterea terorismului, iar 62% s-au pronunţat în favoarea propunerilor sale referitoare la imigraţie.

Cu 57% reacţii foarte pozitive, prima alocuţiune a lui Trump în Congres a fost semnificativ mai puţin apreciată de telespectatori comparativ cu primul discurs în Congres al preşedinţilor anteriori. Astfel în 2009, 68% din respondenţi au indicat că au avut o reacţie foarte pozitivă la discursul lui Obama, iar 66% au răspuns similar în legătură cu discursul lui George W. Bush în 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO