Business Internaţional

Petrolul îşi continuă declinul: Barilul a ajuns la 43 de dolari, după o săptămână de pomină

Petrolul îşi continuă declinul: Barilul a ajuns la 43...

Autor: Departamentul Economic

16.09.2016, 10:21 805

Membrii OPEC Libia şi Nigeria, a căror producţie a fost afectată puternic de conflictele domestice, se pregătesc să crească exporturile în câteva săptămâni şi să inunde piaţa cu sute de mii de barili de petrol.

Surplusul de petrol va dura mai mult decât anticipat iniţial, în condiţiile în care cererea încetineşte, iar ţările produc în continuare cantităţi mari de ţiţei, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei.

Nichelul a scăzut cu aproximativ 6% săptămâna aceasta în Londra, cea mai mare pierdere de anul acesta. Cuprul a urcat cu peste 3%, după ce a câştigat teren în urma rezultatelor economice peste aşteptări din China, cel mai mare utilizator de metale industriale.

Indicele dolarului calculat de Bloomberg a rămas aproape neschimbat după două zile de declin. Probabilitatea ca FED să crească dobânda de referinţă săptămâna următoare a scăzut la 18%, după raportul de joi care arată că vânzările de retail din SUA au scăzut cu 0,3% în august faţă de luna trecută, iar producţia industrială a scăzut cu 0,4%. Şansele ca ratele de referinţă să crească anul acesta au scăzut sub 50% pentru prima dată în ultima lună.

Dolarul s-a depreciat în raport cu euro cu 0,04%, la 1,1238 dolari/euro. În raport cu lira sterlină dolarul a crescut cu 0,02%, la 1,3232 dolari/liră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO