Business Internaţional

Pieţele din Orientul Mijlociu îşi adâncesc pierderile, după ce acţiunile au avut o nouă scădere

Pieţele din Orientul Mijlociu îşi adâncesc...

Autor: Departament Economic

27.03.2016, 20:21 206

Indicele DFM General a scăzut cu 0,9%. Cel mai mare declin pe bursă a fost înregistrat de Emaar Properties, o companie din real-estate, care a scăzut cu 1,5%. Shuaa Capital a reuşit să sfideze trendul şi să crească cu 2,4%, în condiţiile în care investitorii au tranzacţionat 21 de milioane de acţiuni, de 15 ori media zilnică din ultimele şase luni.

”Sunt îngrijorări că piaţa stagnează după săptămânile trecute, iar preţul petrolului nu ajută deloc”, a spus Akber Khan, cel care gestionează Al Rayan Investment, un fond de investiţii de 850 de milioane de dolari.

În ianuarie, acţiunile au scăzut cu 30%, în condiţiile în care preţurile în scădere ale petrolului au făcut investitorii nesiguri şi prudenţi. Dubai este una dintre ţările din Consiliul de Cooperare al Golfului, care deţin aproximativ 30% din rezerva mondială de petrol şi depind puternic de exporturi. Petrolul Brent a avut săptămâna trecută prima săptămână de scădere din ultima lună şi jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO