Business Internaţional

Pieţele internaţionale de capital încep să revină la viaţă după pandemie. Bursele europene au avut cel mai bun trimestru din ultimii cinci ani

Pieţele internaţionale de capital încep să revină la...

Autor: Dorin Oancea

01.07.2020, 13:28 129

Bursele europene au avut cel mai bun trimestru în cinci ani, cu indicele pan-european Euro Stoxx 600 închizând cel mai bun trimestru din martie 2015, după ce a urcat cu 12,59% aprilie să urce cu 12,59%, relatează CNBC.

Euro Stoxx 600, marţi, şi-a închis trimestrul cel mai bun din martie 2015, după ce a urcat cu 12,59% de la începutul lunii aprilie.

Bursele europene au fost totuşi depăşite de bursele americane, S&P 500 fiind în creştere cu 19,95% pentru al doilea trimestru şi cu 4,04% pe an.

Guvernele din economiile majore, cum ar fi Germania, Franţa şi Marea Britanie, au implementat măsuri de stimulare fiscală substanţială pentru atenuarea scăderilor preconizate în urma pandemie, în timp ce Banca Centrală Europeană şi-a extins programul de cumpărare de obligaţiuni la 1.350 miliarde de euro.

Numărul caazurilor de coronavirus continuă să crească în S.U.A., unde mai multe state reimpun restricţiile.

Analiştii spun că investitorii care au fost concentraţi pe pieţele americane ar trebui să privească Europa ca un „mod interesant de a urmări diferitele moduri în care economiile urmează să se redeschidă, precum şi diferitele modalităţi prin care activitatea se va desfăşura“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO