Business Internaţional

Politicianul care-i voia pe români afară din Marea Britanie nu a intrat în Parlament, iar acum trebuie să se retragă

Politicianul care-i voia pe români afară din Marea...
08.05.2015, 13:23 29776
Nigel Farage, liderul formaţiunii politice UKIP, care s-a remarcat în principal printr-un discurs extrem de dur la adresa românilor, nu a reuşit să intre în Parlament, în urma alegerilor desfăşurate joi în Marea Britanie, un eşec care ar putea semnaliza demisia politicianului din actuala funcţie, scire The Telegraph.
 
Nigel Farage a pierdut cursa electorală în faţa conservatorului Craig MacInlay cu aproape 3.000 de voturi. Liderul politic anunţase că va demisiona dacă nu reuşeşte să intre în legislativ.
 
Farage a transformat Ukip într-o forţă la nivel naţional, dar luptă pentru viitorul său politic, apreciază unii comentatori, în opinia cărora campania sa populistă a fost lipsită de suflu.
 
Prin retorica sa antieuropeană şi împotriva corectitudinii politice, Farage, care l-a comparat pe fostul preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy cu o "cârpă de vase", a condus formaţiunea xenofobă pe primul loc în alegerile pentru Parlamentul European (PE), în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO