Business Internaţional

Polonia este liderul UE la producţia de zmeură şi numărul cinci mondial

Polonia este liderul UE la producţia de zmeură şi...

Autor: Bogdan Cojocaru

19.07.2021, 00:00 143

Polonia este cel mai mare producător de zmeură din Uniunea Europeană  şi ocupă locul cinci la nivel mondial, a anunţat o agenţie agricolă de stat, citată de The First News. O proporţie semnificativă din recolta de zmeură din Polonia este destinată exportului. în anii 2012-2020, exporturile de zmeură proaspătă au reprezentat între 7% şi 23% din recoltă, iar zmeura congelată între 41% şi 73%.

Potrivit Centrului Naţional de Sprijin pentru Agricultură (KOWR), cea mai mare parte a producţiei din Polonia este exportată în Germania. Cei mai mari producători mondiali de zmeură sunt: Rusia, Mexic, Serbia şi Statele Unite. Ponderea Poloniei în producţia globală de zmeură a fost de 9% în 2019. în Uniunea Europeană, Polonia este liderul, cu o pondere de 51% din producţia totală (date din 2020).

Alţi producători mari sunt Spania şi Portugalia. Zmeura este al treilea gen de fructe de pădure cultivate în Polonia în ceea ce priveşte amploarea producţiei, după căpşuni şi coacăze negre, cu o cotă de 23% din recolta de fructe de pădure în 2020. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO