Business Internaţional

Polonia va aplica în curând prima amendă unei companii poloneze pentru că a importat „grâu tehnic” din Ucraina

Polonia va aplica în curând prima amendă unei companii...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.03.2024, 00:00 93

Viceministrul agriculturii şi dezvoltării rurale din Polonia a anunţat primele decizii de pedepsire pecuniară a companiilor poloneze care au importat cereale declarate „tehnice” (care nu sunt supuse controlului la frontieră) din Ucraina, iar ulterior au încercat să le vândă pe piaţă pentru consum uman.

„În câteva zile vom impune prima pedeapsă unei companii care, sub guvernarea partidului Lege şi Justiţie (PiS), a importat cereale declarate ca fiind tehnice, iar ulterior a încercat să le comercializeze pentru a fi folosite în scopuri de consum sau pentru furajat”, a declarat Stefan Krajewski la postul public de ştiri TVP Info.

„Va fi o amendă de milioane de zloţi (zlotul este aproape la paritate cu leul)”, a adăugat el. Viceministrul agriculturii a amintit că nu există o definiţie oficială pentru „cereale tehnice”, iar până de curând termenul nu s-a regăsit în dicţionarul industriei. Oficialul a recunoscut că entităţile care au importat cereale ucrainene în Polonia sunt numeroase, dar guvernul nu are de gând să publice o listă completă a acestora.

„Astăzi avem legile şi interdicţiile scrise clar, iar dacă cineva a importat cereale în pofida interdicţiei, în pofida embargoului asupra produselor, trebuie să-şi asume responsabili­tatea”, a argumentat el. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO