Business Internaţional

Povestea antreprenorului care a fondat una dinte cele mai cunoscute companii de tehnologie din lume

Povestea antreprenorului care a fondat una dinte cele mai...

Autor: Andra Stroe

02.07.2023, 16:26 1948

După ce a avut şansa să ajungă în Statele Unite şi să îşi pună pasiunea pentru electronică în valoare prin studii şi, ulterior, ca angajat al gigantului AMD, Jensen Huang a profitat de cunoştinţele şi experienţa acumulate pentru a pune la rândul său bazele unui nou gigant tech: NVIDIA.

Născut în iarna anului 1963, în Taiwan, Huang a fost interesat, încă din copilărie, de zona de electronică şi IT. După ce s-a mutat, alături de părinţii săi, în Thailanda, pe fondul unor conflicte civile familia a decis să îl trimită, împreună cu fratele său, în Statele Unite. Aici avea să urmeze Universitatea de Stat din Oregon, absolvind cu o diplomă în inginerie electrică. În timpul facultăţii a întâlnit-o şi pe viitoarea sa soţie, Lori, care era la vremea aceea colega sa de laborator, şi cu care are în prezent doi copii.

S-a înscris apoi la un master în acelaşi domeniu, în cadrul Stanford. Ulterior s-a alăturat echipei AMD ca designer de microprocesoare, însă după un timp a decis să plece din multinaţională şi să pornească pe calea antreprenoriatului. În 1993, alături de Chris Malachowsky şi Curtis Priem, a pus bazele NVIDIA, companie activă iniţial în industria de gaming.

Sub conducerea sa, businessul s-a extins în varii domenii, inclusiv în automotive şi data centere, până în punctul în care a ajuns lider global în industria de procesoare grafice, iar în 1999 s-a listat la bursă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO