Business Internaţional

Predicţii sumbre: Apocalipsa din retail va înghiţi noi companii din Marea Britanie după un an 2018 devastator

Predicţii sumbre: Apocalipsa din retail va înghiţi noi...

Autor: Catalina Apostoiu

04.01.2019, 20:10 3870

Retailerii britanici şi-au văzut aproape 20 miliarde de lire sterline (22,2 mld euro) şterse din valoarea de piaţă într-un an devastator, iar apocalipsa cu care se confruntă sectorul ar putea face noi victime în condiţiile în care pieţele se pregătesc pentru un Crăciun dur, relatează The Telegraph.

Capitalizarea totală de piaţă a retailerilor britanici s-a prăbuşit cu 29% la 49 miliarde de lire sterline în 2018 după ce Debenhams, Asos şi Carpetright au suferit cele mai mari pierderi.

Peste 30.000 de retaileri au probleme financiare “semnificative” în perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai aglomerată din an, relevă un nou studiu, realizat de firma Begbies Traynor, ultimul care evidenţiază problemele industriei, potrivit The Guardian.

Aproape 8.500 dintre cei 30.000 de retaileri care se confruntă cu vânzări în scădere sunt retaileri online, în creştere cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 49,5% faţă de începutul anului 2017.

“Nici chiar online-ul, considerat drept viitorul sectorului, nu este imun”, notează Julie Palmer din cadrul Begbies Traynor.

Aceasta a avertizat că dacă retailerii se vor confrunta cu o nouă perioadă slabă de Crăciun, industria ar putea avea probleme mult mai mari decât la începutul anului, când numărul retailerilor de fashion şi magazinele online cu probleme a crescut cu 17%, respectiv 46%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO