Business Internaţional

Premieră mondială: Taxiurile zburătoare devin realitate, după ce un start-up german a testat cu succes prima aeronavă electrică de pasageri care a decolat pe verticală

Premieră mondială: Taxiurile zburătoare devin...

Autor: Dragoş Dinu

16.05.2019, 09:35 3907

Start-up-ul german Lilium, compania care dezvoltă un serviciu revoluţionar aerian de taximetrie, dezvăluie finalizarea primului zbor al unei aeronave electrice de pasageri care a decolat şi aterizat pe verticală, scrie Bloomberg. 

Lilium are în plan să dezvolte o întreagă flotă de „taxiuri zburătoare” cu o capacitate de transport de cinci persoane, care pot fi operate cu sau fără pilot. Serviciul ar urma să fie introdus în oraşele din întreaga lume până în anul 2025, iar plata pentru o asemenea cursă va fi aproape la fel ca în cazul serviciilor clasice de transport. 

Spre exemplu, un simplu zbor între aeroportul internaţioal John F. Kennedy şi Manhattan, deci pe o distanţă de 24 de kilometri- îl va costa pe pasager aproximativ 70 de dolari, ceea ce îl face mai ieftin decât un zbor cu elicopterul şi competitiv cu serviciile de top din domeniul limuzinelor, spun reprezentanţii companiei. 

Aeronava complet electrică va putea călători de cinci ori mai rapid decât o maşină, atingând o viteză maximă de 300 de kilometri pe oră.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO