Business Internaţional

Premierul Letoniei susţine că Rusia a transferat trupe şi tancuri în zonele separatiste din estul Ucrainei

Premierul Letoniei susţine că Rusia a transferat trupe...

Autor: Mediafax

23.02.2022, 17:54 89

Premierul Letoniei, Arturs Krišjānis Kariņš, a declarat miercuri că a primit informaţii că armata rusă ar fi transferat efective militare şi tancuri în zone din regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, informează CNN.

"Conform informaţiilor pe care le am la dispoziţie, Vladimir Putin transferă forţe suplimentare şi tancuri în teritoriile ocupate din Donbas. Prin definiţie, acest lucru ar fi pătrunderea pe teritoriul suveran al unui stat vecin", a afirmat Arturs Krišjānis Kariņš pentru CNN.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii, Rusia a transferat, în ultimele 24 de ore, trupe şi echipamente militare în regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, care erau ocupate de insurgenţi separatişti proruşi. Ar fi fost transferate unul sau două batalioane tactice, fiecare de câte 800 de militari, a declarat un oficial din cadrul serviciilor secrete americane. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente, dar Vladimir Putin a declarat că va trimite trupe pentru apărarea acestor regiuni, după ce le-a recunoscut independenţa.

"În momentul de faţă, asistăm la începutul unei invazii ruse în Ucraina", a afirmat marţi seară preşedintele SUA, Joseph Biden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO