Business Internaţional

Preşedintele american, Joe Biden, acuză Congresul de „neglijenţă” faţă de Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, acuză Congresul de...

Autor: Cosmin Pirv

10.02.2024, 08:02 28

Preşedintele american Joe Biden a declarat că Congresul s-ar face vinovat de o „neglijenţă aproape criminală” dacă nu va reuşi să aprobe finanţarea pentru Ucraina şi i-a mulţumit cancelarului german Olaf Scholz pentru ajutorul militar pentru Kiev, scrie Reuters.

Scholz, care a ajuns la Washington pentru a sprijini eforturile lui Biden de a obţine fonduri pentru Ucraina, s-a întâlnit cu preşedintele la Casa Albă pentru a discuta despre războiul dintre Rusia şi Ucraina, precum şi despre criza din Orientul Mijlociu.

Vorbind cu reporterii înainte de întâlnire, Scholz a declarat că a fost încurajat de iniţiativa Senatului american de joi de a avansa un proiect de lege de 95,34 miliarde de dolari care include ajutor pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, după ce republicanii au blocat legislaţia de compromis care includea reforme ale politicii de imigraţie.

Casa Albă a lansat de luni de zile avertismente că un eşec al legislatorilor în a oferi ajutor Kievului ar afecta capacitatea acestuia de a lupta împotriva Rusiei.

„Eşecul Congresului Statelor Unite, dacă se va produce, de a nu sprijini Ucraina este aproape de o neglijenţă criminală. Este revoltător”, a declarat Biden în Biroul Oval.

„Sunt foarte fericit că în Europa am luat acum decizii pentru a obţine sprijinul financiar necesar pentru buget”, a spus Scholz.

Germania a avut contribuţii decisive în ultima vreme în sprijinul Ucrainei care respinge o invazie rusă la scară largă, a spus cancelarul. Acum, acelaşi lucru trebuie să se întâmple în restul Europei şi, de asemenea, în Statele Unite, a adăugat el, menţionând că preşedintele rus Vladimir Putin conta pe faptul că sprijinul pentru Ucraina se ofileşte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO