Preşedintele Comisiei Europene, Claude Jean-Juncker: UE trebuie să accepte noi membri din Balcanii de Vest pentru a evita noi conflicte

17 apr 2018 Autori: Teodora Marinescu , Mediafax

Uniunea Europeană trebuie să fie dispusă să accepte noi membri din Balcanii de Vest pentru a evita riscul izbucnirii unor noi conflicte în regiune, a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene, Claude Jean-Juncker, în faţa Parlamentului European, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Dacă nu ne vom dechide ţărilor cu regiuni complicate, dacă nu leoferim o perspectivă europeană, vom vedea cum războiul se va întoarce în regiune, aşa cum s-a înâmplat şi în anii 1990", a declarat Juncker.

"Nu vreau ca războiul să se întoarcă în Balcani, aşadar trebuie să îi ajutăm", a adăugat acesta.

Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo au făcut demersuri pentru a iniţia negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Oficialii europeni au stabilit ca termen anul 2025 pentru posibila admitere a celor şase ţări în Uniunea Europeană. Cu ocazia unui summit al Balcanilor de Vest programat în mai la Sofia, liderii UE ar urma să exprime susţinere pentru obiectivul admiterii în anul 2025 a Serbiei şi Muntenegrului.

 
Cuvinte cheie:
CE
, PARLAMENTUL EUROPEAN
, BALCANII DE VEST
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide