Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că producerea unui Brexit fără acord va duce la declinul Marii Britanii

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că producerea unui Brexit fără acord va duce la declinul Marii Britanii

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

09.10.2019, 11:55 225

Producerea unui Brexit fără acord va avea ca rezultat "declinul" Marii Britanii şi "slăbirea surselor de dezvoltare" de pe continent, a declarat preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează site-ul Politico.eu.

Într-un interviu publicat de Les Echos, Juncker a declarat că "nu acceptă" jocul de a "transmite vina eşecului privind negocierile asupra Uniunii Europene", adăugând că este vina Marii Britanii şi nu a Blocului comunitar.

Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

AFACERI DE LA ZERO