Business Internaţional

Preşedintele Italiei speră să liniştească pieţele. Promite adoptarea în câteva zile a măsurilor solicitate de UE

Preşedintele Italiei speră să liniştească pieţele. Promite adoptarea în câteva zile a măsurilor solicitate de UE

Giorgio Napolitano (Foto: AFP)

Autor: Adrian Voicu, Mihai Draghici - Mediafax

09.11.2011, 19:52 671

Italia va adopta "în următoarele zile" planul de austeritate solicitat de Uniunea Europeană, promite preşedintele italian, Giorgio Napolitano, precizând că a obţinut acorduri în acest sens din partea preşedinţilor celor două Camere şi din partea liderilor grupurilor parlamentare, relatează AFP.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a promis marţi că va demisiona după ce Parlamentul va adopta planul de relansare solicitat de UE.

"Nu există niciun dubiu în legătură cu decizia premierului Berlusconi de a demisiona", aşa cum a promis marţi, a precizat Napolitano.

Preşedintele a precizat că setul de măsuri va fi adoptat "în doar câteva zile", subliniind că a obţinut acorduri în acest sens din partea preşedinţilor celor două Camere şi din partea liderilor grupurilor parlamentare.

Napolitano a subliniat că, după demisia lui Berlusconi, va "efectua imediat consultări pentru a găsi o soluţie la criza guvernamentală".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO