Business Internaţional

Preşedintele Poloniei caută afaceri în Egipt

Preşedintele Poloniei caută afaceri în Egipt

Autor: Bogdan Cojocaru

01.06.2022, 00:03 108

Preşedintele polonez a călătorit în Egipt pentru a încuraja antreprenorii polonezi să investească. Andrzej Duda a fost însoţit în Egipt de o misiune economică pentru a participa la Forumul Polonia - Egypt

New Tech organizat la Cairo. Principalele teme ale conferinţei au fost soluţiile energetice, managementul deşeurilor şi transportul. Cu 103 milioane de locuitori, Egiptul este unul dintre principalii parteneri polonezi din rândul ţărilor arabe.

Potrivit Agenţiei Poloneze de Investiţii şi Comerţ, Egiptul este cel mai mare cumpărător de mere poloneze. Polonia vinde acolo, de asemenea, maşini şi dispozitive mecanice şi produse din industria chimică. În iunie 2021 a fost anunţată crearea unui parc industrial polonez de 100 ha lângă Suez.

Egiptul este, de asemenea, o destinaţie preferată de vacanţă pentru polonezi - conform travelplanet.pl, această ţară a fost a treia cea mai populară destinaţie anul trecut. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO