Business Internaţional

Preşedintele Zelenski, în faţa parlamentarilor britanici din Camera Comunelor: Vom lupta până la sfârşit

Preşedintele Zelenski, în faţa parlamentarilor...

Autor: Alex Ciutacu

08.03.2022, 19:29 1269

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invocat pe fostul lider britanic Winston Churchill şi a promis că Ucraina „va lupta până la sfârşit”, în contextul în care liderul ucrainean s-a adresat parlamentarilor britanici din Camera Comunelor, potrivit BBC.

„Vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de preţ. Vom continua să luptăm în păduri, în câmpuri, în porturi şi pe străzi”, a declarat preşedintele Zelenski, amintindu-le britanicilor de faimosul discurs din 1940 al lui Churchill.

Ucraina nu va renunţa şi „nu va pierde”, a adăugat Zelenski.

El a mai spus că salută sancţiunile aplicate, însă acestea nu sunt suficiente, şi a reiterat apelul pentru ca Occidentul să închidă spaţiul aerian de deasupra Ucrainei.

Reporterii aflaţi în Camera Comunelor au relatat că nu au mai văzut-o niciodată atât de plină. Mai mult, parlamentarii britanici l-au ascultat într-o linişte completă pe preşedintele Ucrainei, înainte de a-l aplauda la finalul discursului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO