Business Internaţional

Preţul aurului a atins un nou record, după datele privind creşterea economiei SUA

Preţul aurului a atins un nou record, după datele privind creşterea economiei SUA

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

29.07.2011, 19:17 1142

Preţul aurului a atins vineri un nou nivel record, în urmacreşterii sub aşteptări a economiei SUA în trimestrul al doilea,care sporeşte probabilitatea unor noi măsuri de relaxare monetară,şi a impasului negocierilor privind limita datoriilor statuluiamerican, transmite Reuters.


Aurul spot a atins un maxim istoric de 1.632,16 dolari uncia.Avansul din această săptămână este de circa 8%, iar de la începutulanului de 14,3%.


La ora 14:01 GMT, aurul spot era tranzacţionat în creştere cu 0,8%,la 1.628,8 dolari uncia, faţă de închiderea de joi de la NewYork.


Politica monetară relaxată promovată de Statele Unite în ultimiiani a dus la deprecierea dolarului şi creşterea preţului aurului,folosit de investitori drept instrument de protecţie faţă deinflaţie şi incertitudinile politice şi economice.


Investitorii îşi concentrează atenţia asupra negocierilor dinCongresul american privind pragul de îndatorare, care trebuie să seîncheie până pe 2 august pentru ca SUA să nu intre în incapacitatede plată.


Piaţa este influenţată şi de criza datoriilor suverane din zonaeuro, după ce Moody's a plasat ratingul Spaniei sub supraveghere cuimplicaţii negative.
Preţul spot al platinei a stagnat la 1.780,99 dolari uncia.


Argintul spot a urcat cu 0,5%, la 40,19 dolari uncia, sub un maximal ultimelor două luni, de 41,42 dolari uncia, atins în aceastăsăptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO