Business Internaţional

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie cresc pentru prima dată în peste un an

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie cresc pentru...

Autor: Cosmin Pirv

02.03.2024, 07:42 4637

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au crescut în februarie în termeni anuali pentru prima dată în mai mult de un an, cel mai recent semn de redresare a pieţei imobiliare, scrie Reuters.

Preţurile au fost cu 1,2% mai mari decât în februarie 2023, prima creştere anuală din ianuarie anul trecut, a precizat creditorul ipotecar Nationwide Building Society.

Preţurile au crescut cu 0,7% între ianuarie şi februarie anul acesta, a arătat sursa citată.

Un sondaj Reuters realizat în rândul economiştilor indicase o creştere de 0,7% în termeni anuali şi o creştere lunară de 0,3%.

„Scăderea costurilor de împrumut la începutul anului pare să fi determinat o creştere a pieţei imobiliare”, a declarat economistul şef al Nationwide, Robert Gardner.

Luna trecută, Banca Angliei a menţinut rata cheie de împrumut la 5,25%, cea mai ridicată din 2008, dar a declarat că s-ar putea apropia momentul unei reduceri, deoarece inflaţia se îndreaptă spre ţinta de 2%. Ratele ipotecare au scăzut în aşteptarea următoarei mişcări a băncii centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO