• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Business Internaţional

Prima Doamnă Michelle Obama îşi ia adio de la Casa Albă într-un nou număr al revistei Vogue

Prima Doamnă Michelle Obama îşi ia adio de la Casa Albă într-un nou număr al revistei Vogue

Autor: Mediafax

12.11.2016, 16:54 1226

Coperta o înfăţişează pe Michelle Obama pe una din peluzele grădinii Casei Albe, cu părul lăsat liber, într-o rochie albă eterică de mătase, marca Carolina Herrera, fără umeri, cu coatele sprijinite pe un pat de flori. Fotografia este realizată de renumita Annie Leibovitz.

Michelle Obama prezintă publicului o versiune a sa separată şi diferită de rolul îndeplinit timp de aproape opt ani. Mesajul este unul de nostalgie, gratitudine, dar şi de eliberare.

În revistă, Obama se descrie dornică de a lăsa în urmă viaţa de la Casa Albă: "Ştiţi, există mici momente...," a declarat aceasta. "Priveam Peluza din Sud şi Washington Monument şi abia plouase, iar iarba era foarte verde şi totul părea evidenţiat. Este atât de frumos. Şi pentru o clipă m-am gândit că îmi va fi dor să mă trezesc aici, să am acces la aceste lucruri oricând."

Prima Doamnă a apărut pe coperta Vogue la puţin timp după ce Barack Obama fusese instalat în funcţie, în 2009, şi din nou în 2012.

În fotografiile realizate de Annie Leibovitz, Prima Doamnă pozează în Versace şi Carolina Herrera de la balconul Camerei Albastre şi de pe treptele Verandei Sudice. Aceasta descrie într-un interviu încărcătura emoţională a funcţiei, exprimând că trebuie să fie "la curent" tot timpul.

"Trebuie să fiu la curent cu soţul meu, unde este, cum se simte. Trebuie să fiu la curent cu familia mea. Acelaşi lucru e valabil şi pentru munca pe care o fac. Totul constă în a şti unde se află oamenii", a declarat aceasta.

Lui Michelle Obama îi va fi greu să de despartă de munca sa ca militantă pro-educaţie, de promovarea unui stil de viaţă sănătos şi de plăcerea de a face parte din industria modei.

Preşedintele Obama afirma despre soţia sa că Michelle a însemnat mult pentru poporul american de-a lungul celor opt ani: "Este aşa cum pare. Femeia inteligentă, amuzantă, generoasă, care pentru un motiv anume, a fost de acord să se căsătorească cu mine. Cred că oamenii gravitează în jurul ei pentru că se văd reflectaţi în ea - o mamă dedicată, o prietenă bună, şi o persoană căreia nu îi e teamă să se autoironizeze din când în când."

Michelle Obama nu s-a hotărât ce va face în viitor: "Voi avea aceeaşi abordare pe care am avut-o şi când am devenit Prima Doamnă. Nu voi şti până când nu mă voi confrunta cu acea situaţie. Nu am mai fost niciodată fosta Primă Doamnă a Statelor Unite înainte, dar voi fi mereu implicată sub o formă sau alta în serviciul public şi în viaţa publică", a mai declarat aceasta.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466