Business Internaţional

Primele declaraţii de la Kremlin după ce întâlnirea NATO de la Vilnius a început: Rusia urmăreşte „foarte atent” summitul „antirus”

Primele declaraţii de la Kremlin după ce întâlnirea...

Autor: Mihai Draghici

11.07.2023, 15:43 75

Rusia urmăreşte "foarte atent" summitul NATO din Lituania, care are un "puternic caracter antirus", a afirmat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în contextul în care liderii statelor din Alianţa Nord-Atlantică analizează noi modalităţi de susţinere a Ucrainei.

"Urmărim foarte atent summitul NATO. În mod foarte clar, este vorba de un summit care are un puternic caracter antirus. Rusia este percepută ca inamic, adversar, iar discuţiile se vor derula în această optică", a afirmat Dmitri Peskov, citat de cotidianul Le Monde.

Statele din cadrul NATO oferă asistenţă militară masivă Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că, la summitul de la Vilnius, liderii ţărilor aliate vor transmite "mesaj clar privind necesitatea aducerii Ucrainei mai aproape de NATO".

Eventuala admitere a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică ar genera efecte "negative" pentru securitatea Europei, iar Rusia va avea o reacţie "fermă", a avertizat luni Administraţia de la Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO