Business Internaţional

Primele rezultate de la Moscova privind numărul de victime din război: aproape 500 de soldaţi ruşi au fost ucişi. La polul opus, Rusia susţine că peste 2.870 de militari ucraineni au fost ucişi

Primele rezultate de la Moscova privind numărul de...

Autor: Mediafax

02.03.2022, 19:30 71

Ministerul rus al Apărării a prezentat primele rapoarte privind numărul victimelor înegistrate în timpul invaziei din Ucraina, scrie BBC. Instituţia susţine că 498 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 1.597 răniţi până în prezent, potrivit presei ruse.

Afirmaţia este semnificativ mai mică decât evaluarea Ucrainei cu privire la victimele ruseşti, Kievul susţinând că au fost ucişi 5.840 de soldaţi ruşi.

De asemenea, Rusia a susţinut că peste 2.870 de militari ucraineni au fost ucişi şi aproximativ 3.700 au fost răniţi. Kievul nu a oferit informaţii.

BBC spune că nu poate verifica în mod independent nici afirmaţiile ruseşti, nici pe cele ucrainene, dar Ministerul britanic al Apărării consideră că forţele Moscovei au suferit pierderi grele.

Anterior, serviciile de urgenţă ucrainene au declarat că peste 2.000 de civili şi 10 membri ai serviciilor de urgenţă au fost ucişi până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO