Business Internaţional

Principalul consilier medical din Franţa lansează o avertizare sumbră: Noile tulpini de coronavirus înseamnă o nouă pandemie

Principalul consilier medical din Franţa lansează o...

Autor: Mediafax

30.01.2021, 12:01 73684

Principaul consilier medical din Franţa, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că probabil va fi nevoie de un al treilea blocaj naţional pentru a combate coronavirusul din ţară, descriind noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”, conform BBC.

Delfraissy a cerut acţiuni rapide ale guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului.

Prof Delfraissy a spus că datele arată că noua variantă mai transmisibilă detectată în Regatul Unit reprezintă acum între 7-9% din cazuri în unele regiuni franceze şi va fi greu de oprit.

El a spus că ţara se află într-o situaţie mai bună decât altele din Europa, dar a descris noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”.

"Fără reglementări mai stricte, ne vom găsi într-o situaţie extrem de dificilă de la mijlocul lunii martie", a avertizat consilierul într-un interviu acordat televiziunii BFM.

Numărul deceselor provocate de virus a depăşit 73.000 duminică în Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO