Business Internaţional

Probleme pentru celebra bancă elveţiană Credit Suisse: A decis să plătească bonusurile angajaţilor în rate şi să reducă fondul de bonusuri la jumătate

Probleme pentru celebra bancă elveţiană Credit Suisse:...

Autor: Valeriu Dănilă

08.02.2023, 12:00 390

Credit Suisse va plăti o parte din bonusurile bancherilor de nivel junior şi mediu în rate, sporind temerile privind gestionarea de către companie a compensaţiilor angajaţilor, în timp ce încearcă să-şi revizuiască operaţiunile după o serie de scandaluri şi pierderi profunde, scrie Bloomberg.

Banca a decis să reducă fondul de bonusuri pentru 2022 la aproximativ jumătate. Reducerea cheltuielilor este mai strictă decât la colegii de pe Wall Street, inclusiv JPMorgan Chase & Co. şi Citigroup Inc., care reduc bonusurile după o scădere a tranzacţiilor.

Credit Suisse a plătit, de asemenea, bonusuri în avans pentru a-şi menţine top performerii, cu avertismentul că trebuie să trebuie să rămână în companie timp de 3 ani, sau să ramburseze o parte din sumă.

Personalul din cadrul diviziei de investiţii a Credit Suisse se confruntă de mult timp cu incertitudine pe fondul planurilor băncii elveţiene de a fuziona aceste operaţiuni cu firma de consultanţă Klein.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO