Business Internaţional

Producătorul ţigărilor Marlboro investeşte 13 miliarde de dolari într-un startup de ţigarete electronice

Producătorul ţigărilor Marlboro investeşte 13...

Autor: Tibi Oprea

05.01.2019, 14:09 1509

Altria Group, producătorul ţigărilor Marlboro (cunoscut anterior ca Philip Morris Companies Inc.), a investit 12,8 miliarde de dolari în Juul, un startup de ţigarete electronice, în schimbul unei participaţii de 35% în cadrul companiei, potrivit unui comunicat din 20 decembrie citat de Bussines Insider.

Înţelegerea evaluează Juul la 38 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât cea mai recentă evaluare a companiei. În urma acestui deal, Juul poate utiliza reţeaua de distribuţie a tutunului a Altria pentru a ajunge la fumătorii adulţi, dar şi baza de date a producătorului. Juul va rămâne pe deplin independentă, iar produsele lor vor fi disponibile doar pe site-ul acestora, potrivit comunicatului.

“Am spus de multe ori că oferind fumătorilor adulţi produse superioare satisfăcatoare cu potenţialul de a reduce nocivitatea este cel mai bun mod de a reduce consumul de tutun. Prin Juul, facem cea mai mare investiţie din istoria noastră pentru a atinge acest scop. Credem cu tărie că lucrând cu Juul spre accelerarea misiunii sale vom avea beneficii pe termen lung pentru fumătorii adulţi şi pentru acţionarii noştri”, a spus Howard Willard, CEO-ul Altria.

Înţelegerea dintre cele două companii nu este o surpriză având în vedere faptul că Altria are nevoie de inovaţie pentru a se alinia creşterii accelerate din industrie pe segmentul ţigărilor electronice, potrivit unui grup de analişti de la Cowen condus de Vivien Azer. Conducerea Altria şi-a anunţat investitorii în octombrie că declinul ţigărilor obişnuite s-a accentuat, ceea ce a determinat tranziţia consumatorilor către ţigaretele electronice.

Aceasta nu este singura investiţie făcută recent de Altria. Pe 7 decembrie, producătorul de ţigări şi-a anunţat intenţia de a investi 1,8 miliarde de dolari în producătorul de cannabis Cronos pentru a-şi face intrarea pe piaţa de marijuana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO