Business Internaţional

Producţia Cybertruck de la Tesla începe în Texas cu doi ani întârziere şi la patru ani după ce Elon Musk a dezvăluit prototipul

Producţia Cybertruck de la Tesla începe în Texas cu...

Autor: Alexandru Nanu

16.07.2023, 12:08 356

La aproape patru ani după ce Elon Musk a prezentat pentru prima dată pick-up-ul de debut al Tesla Inc., producătorul auto a construit primul său Cybertruck, scrie Fortune.

Tesla a dezvăluit această informaţie pe Twitter, postând o fotografie cu angajaţii în faţa Cybertruck-ului. Când Musk a arătat pentru prima dată un prototip al camionului în formă de pană în noiembrie 2019, planul era ca producţia să înceapă doi ani mai târziu.

Musk a temperat aşteptările cu privire la rapiditatea cu care Tesla va accelera producţia, spunând acţionarilor, în cadrul întâlnirii anuale a companiei din luna mai, că designul radical al Cybertruck-ului reprezintă o provocare. El a spus că caroseria va fi din oţel inoxidabil, care poate fi scump şi dificil de modelat şi sudat.

Tesla a declarat iniţial că va vinde Cybertruck în trei configuraţii:

O versiune cu un singur motor, cu o autonomie de peste 250 de mile, începând de la 39.900 de dolari.

Un model cu două motoare, cu o autonomie de peste 500 km, începând de la 49.900 de dolari.

şi o iteraţie cu trei motoare, cu o autonomie de peste 800 km, începând de la 69.900 de dolari.

Dar în octombrie 2021, compania a eliminat preţurile şi specificaţiile de pe pagina de comandă a Cybertruck, fără explicaţii.

Când i s-a cerut, în luna aprilie a acestui an, specificaţii şi preţuri actualizate, Musk a ezitat, spunând că Tesla va păstra aceste informaţii pentru un eveniment de predare a Cybertruck pe care spera să îl organizeze în jurul sfârşitului celui de-al treilea trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO