Business Internaţional

Profitul băncii americane JPMorgan a crescut cu 67% în primul trimestru, la 5,56 miliarde de dolari

Autor: Oncu Marius Gheorghe

13.04.2011, 15:59 22

Profitul JPMorgan, a doua mare bancă din Statele Unite, acrescut cu 67% în primul trimestru, de la 3,33 miliarde de dolarila 5,56 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor de peWall Street, după ce provizioanele pentru credite neperformante auscăzut, transmite Reuters.

Datele anunţate nu au fost în totalitate pozitive. Portofoliulde credite de consum a scăzut cu 10% în primele trei luni, iarîmprumuturile pentru companii nu au avansat destul de rapid pentrua compensa.
Rezultatele au fost, însă, destul de bune pentru a susţine ocreştere de 1,2% a cotaţiei băncii în perioada depretranzacţionare, înainte de deschiderea bursei din SUA. JPMorganeste prima dintre marile bănci americane care raportează datepentru primul trimestru.

"Au fost rezultate bune. Au depăşit estimările, dar nu foartemult. Cred că sectorul financiar rezistă, dar nu are performanţeatât de bune pe cât ne-am aştepta", a afirmat Peter Dixon,economist la Commerzbank Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO