Business Internaţional

Profitul net al Dow Jones a scazut cu 27%

25.07.2007, 15:02 12

Dow Jones, compania care detine cotidianul Wall Street Journal, a inregistrat o diminuare de 27% a profitului net in doilea trimestru al anului, ca urmare a volumului in scadere al reclamelor, titreaza WSJ.
Veniturile din publicitate ale Wall Street Journal au inregistrat o scadere de 6,8% pe fondul unei diminuari a volumului de reclame din ziar cu 11%, incadrandu-se in estimarile initiale. Compania se asteapta ca veniturile din publicitate pentru urmatorul trimestru sa ajunga la un nivel comparabil cu cel din aceeasi perioada a anului trecut, fara a inregistra schimbari majore.
Numarul abonatilor editiei online a inregistrat o crestere de 24%, ajungand la 983.000, aprecierea fiind datorata si schimbarii modalitatii de contorizare.
Parerile membrilor familiei Bancroft asupra vanzarii companiei catre News Corp., compania controlata de Rupert Murdoch, raman impartite, singurii care au adoptat o decizie fiind Leslie Hill si Christopher Bancroft. Ambii fac parte din comitetul director al companiei, care se implica in cautarea de alternative.
Hill nu a votat in cadrul comitetului aprobarea vanzarii catre News Corp, motivand ca dupa parerea ei compania nu este inca pregatita de vanzare acum si, conform unor surse din piata, ar fi mai bine ca vanzarea sa se petreaca peste cativa ani, cand piata va fi mai dezvoltata.
Christopher Bancroft, care la randul sau face demersuri pentru a bloca vanzarea companiei, nu a participat la intrunirea de saptamana trecuta.
Elizabeth Steel si Michael Elefante, alti doi membri ai familiei Bancroft, au votat in favoarea vanzarii.
Cu toate ca Steel nu a fost de acord cu vanzarea la inceput, participantii la intalnire au declarat ca aceasta nu este multumita de rezultatele ziarului si este de parere ca vanzarea companiei acum este cea mai buna solutie, chiar daca viitorul acesteia este nesigur sub controlul News Corp.
In timp ce Dow Jones si News Corp. asteapta votul familiei Bancroft si selectioneaza candidati pentru cinci posturi editoriale, s-a stabilit mentinerea integritatii editoriale a publicatiilor Dow Jones.
Printre posibilii candidati se regasesc jurnalisti din cadrul companiilor de publishing americane precum Jack Fuller, fostul presedinte al Tribune Publishing si Thomas Bray, editor al Detroit News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO