Business Internaţional

Provident Financial UK se prăbuşeşte la Bursa de la Londra, CEO-ul a demisionat, compania intră pe pierderi

Autor: Roxana Rosu

22.08.2017, 10:28 36738

Directorul executiv al Provident Financial a demisionat astăzi, în condiţiile în care strategia sa de a înlocui o parte din personal cu tehnologie nu a avut rezultatele dorite, iar compania britanică se îndreaptă spre un rezultat anual negativ, fiind forţată şi să anuleze plata dividendelor, scrie Bloomberg.

Provident se aşteaptă la o pierdere pe sectorul de creditare rezidenţială undeva între 80 şi 120 de milioane de lire (87 - 131 mil. euro), potrivit unui anunţ de joi. Manjit Wolstenholme va deveni preşedinte executiv, potrivit băncii. Provident Financial a tăiat dividendele interne şi a anunţat că dividendele pe tot anul de asemenea ar putea să fie anulate, în condiţiile deteriorării performanţei de trading pe sectorul rezidenţial. 

Acţiunile Provident s-au prăbuşit după anunţ cu 57% pe bursa din Londra, cea mai mare scădere din istoria companiei. De la începutul anului, acţiunile grupului au scăzut cu 73%. După scădere, compania a ajuns la o valoare de piaţă de 1,12 miliarde de lire. 

Provident anunţă că prioritatea este păstrarea bazei de capital şi a flexibilităţii financiare a grupului. 

Provident Financial România face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie internaţională a Provident Financial Group, care s-a scindat în 2007 şi este acum o companie de sine stătătoare listată la Bursa din Londra. 

Reprezentanţii Provident Financial România au precizat că nu există nicio legătură între Provident Financial UK şi firma din România. 

Provident Financial Români a acordat anul trecut împrumuturi cu 27% mai mari decât în 2015, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 4,4%, la peste 300.000 de persoane. 

Acţionarii IPF

Acţionarii PFG