Business Internaţional

Provizioanele mai mici dublează profitul SocGen

Provizioanele mai mici dublează profitul SocGen

Autor: Gabriel Razi

03.11.2010, 23:53 14

Profitul Société Générale, a doua bancă din Franţa după mărime,s-a dublat în trimestru trei, ajungând la 896 de milioane de euro,scrie Bloomberg.

Directorul executiv Frederic Oudea a declarat că este convins căbanca va atinge ţinta de profit anual de 6 miliarde de euro propusăpentru a fi atinsă până în 2012.
Profitul Société Générale, prezentă pe piaţa din România prinintermediul BRD-SocGen, a urcat ca urmare a reduceriiprovizioanelor pentru creditele neperformante, până la nivelul de918 mil. euro, în scădere cu 39% faţă de anul trecut.

În primele nouă luni, banca franceză a raportat un profit de 3,04miliarde de euro, nivel care depăşeşte estimările pentru întregulan.
Société Générale încearcă să reducă pierderile generate de activeleriscante din portofoliul său, evaluate la 34,8 mld. euro. Oficialiibăncii se aşteaptă ca aceste pierderi să atingă 700 mil. euro pânăla finalul anului, datorită operaţiunilor de writedown (reducere avalorii contabile a activelor) şi provizioanelor evaluate la 198mil. euro pentru ultimul trimestru.

În primele trei trimestre, operaţiunile de writedown şiprovizioanele au totalizat 461 de milioane de euro, pierderileasociate crizei financiare depăşind astfel 11 miliarde deeuro.
În Franţa, Société Générale a înregistrat un profit de 340 demilioane de euro, cu 15% mai mare decât în anul precedent, iarveniturile generate de asigurări şi de serviciile financiare aucrescut de la 10 mil. euro în 2009 până la 87 mil. euro în acestan.

De asemenea, veniturile generate de reţeaua internaţională deunităţi bancare a Société Générale au crescut cu 33%, până la 149de milioane de euro, în mare parte datorită accelerăriioperaţiunilor de creditare din Rusia şi Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO