Business Internaţional

R.Moldova condamnă exerciţiile militare desfăşurate repetat de trupele ruse în Transnistria

R.Moldova condamnă exerciţiile militare desfăşurate...

Autor: Mircea Olteanu

18.08.2016, 09:33 117

Ministerul moldovean de Externe (MAEIE) a convocat reprezentantul Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova pentru a cere explicaţii cu privire la informaţiile referitoare la aplicaţiile militare desfăşurate în mod repetat de către Grupul Operativ de Trupe Ruse în comun cu structurile de forţă ale autoproclamatei republici transnistrene, având drept obiectiv "contracararea unor ameninţări teroriste".

Chişinăul a reiterat poziţia fermă a autorităţilor moldoveneşti în raport cu faptul că astfel de acţiuni, în care sunt implicate forţe militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova şi subdiviziuni militare şi paramilitare ale unei entităţi pseudostatale nerecunoscute, sunt provocatoare şi inadmisibile, fiind percepute ca o sfidare la adresa mecanismelor de pacificare din regiune şi subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În acest context, MAEIE a subliniat necesitatea retragerii forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Miercuri, în Transnistria s-au încheiat aplicaţiile antiteroriste desfăşurate de structurile de forţă din autoproclamata RMN în comun cu militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), aceasta fiind a doua oară de la începutul lui august când au loc astfel de acţiuni, relatează agenţia INFOTAG.

Preşedintele Guvernului autoproclamatei republici transnistrene, Pavel Procudin, a urmărit personal aplicaţiile şi a lăudat acţiunile militarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO