Business Internaţional

Rachete ruseşti distrug aeroportul din Dnipro - oficiali ucraineni

Rachete ruseşti distrug aeroportul din Dnipro - oficiali...

Autor: Andreea Tobias

10.04.2022, 16:11 252

Forţele ruseşti au lansat duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk şi Dnipro, au declarat oficialii ucraineni, distrugând complet un aeroport.

Valentin Reznichenko, guvernatorul regiunii centrale Dnipropetrovsk, a declarat că echipele de intervenţie verifică o construcţie lovită în oraşul Zvonetsky, adăugând că detalii privind victimele vor fi date mai târziu, relatează Reuters.

„Peste noapte, rachete de înaltă precizie au distrus baza şi cartierul general al batalionului naţionalist Dnepr din Zvonetsky, care a primit recent şi întăriri de la mercenari străini", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Reznichenko a declarat pe Telegram că a avut loc şi un atac asupra aeroportului din oraşul Dnipro.

„Aeroportul în sine a fost distrus, la fel şi infrastructura din apropiere. Iar rachetele zboară continuu", a spus Reznichenko.

Reznichenko a declarat anterior că un atac asupra oraşului Dnipro a rănit o persoană şi că rachetele au provocat un incendiu care a fost în cele din urmă stins. O rachetă a lovit, de asemenea, o clădire din districtul Pavlograd, a adăugat el.

Serghei Gaidai, guvernatorul din Luhansk, o regiune estică care se învecinează cu Rusia, a scris anterior pe Telegram că o şcoală şi o clădire de locuinţe au fost lovite în oraşul Sievierodonetsk.

„Din fericire, nu există victime", a spus Gaidai.

Reuters nu a putut confirma imediat rapoartele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO