Business Internaţional

Rata inflaţiei continuă să crească în Germania şi atinge un nou record din ultimii 28 de ani, pe fondul majorării tarifelor la energie

Rata inflaţiei continuă să crească în Germania şi...

Autor: Mediafax

28.10.2021, 18:01 175

Rata inflaţiei a atins, în octombrie, nivelul de 4,5% în Germania, cea mai ridicată cotă din ultimii 28 de ani, pe fondul majorării tarifelor la energie, informează publicaţia Der Spiegel.

Oficiul federal pentru Statistici din Germania a anunţat că rata inflaţiei a fost de 4,5% în octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020. Este vorba de cea mai accentuată creştere a inflaţiei din 1993 până în prezent.

În septembrie, rata inflaţiei fusese în Germania de 4,1%. Principalul factor al inflaţiei este majorarea tarifelor la electricitate cu 18,6%. În ultimele luni, au fost majorare semnificativ şi preţurile la benzină şi motorină.

Banca centrală din Germania (Bundesbank) a avertizat că inflaţia ar putea depăşi nivelul de 5% până la sfârşitul anului.

Economia Germaniei este afectată de instabilitate în contextul restricţiilor antiepidemice şi al stimulentelor acordate penru relansarea economică şi a consumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO