Business Internaţional

Rata inflaţiei din Argentina ar urma să atingă 95% în acest an

Rata inflaţiei din Argentina ar urma să atingă 95% în...

Autor: Dorin Oancea

11.09.2022, 17:21 122

Economiştii şi-au majorat estimarea privind inflaţia anuală în Argentina în acest an la 95%, potrivit unui sondaj lunar publicat de banca centrală, în condiţiile în care ţara se luptă să depăşească o criză economică prelungită marcată de creşterea preţurilor, scrie Reuters.

Cea mai recentă prognoză pentru creşterea preţurilor de consum este cu 4,8 puncte procentuale mai mare decât estimarea din luna precedentă.

Analiştii au estimat că inflaţia argentiniană a crescut cu 6,5% în august.

Până anul viitor, rata anuală a inflaţiei din naţiunea sud-americană ar urma să ajungă la 84%, iar în 2024 să scadă la 63%, potrivit sondajului.

Analiştii consultaţi de banca centrală şi-au majorat moderat proiecţia privind creşterea economică a Argentinei în acest an la 3,6%, în creştere cu doar 0,2 puncte procentuale faţă de luna trecută.

Cea de-a treia economie din America Latină suferă de mult timp de o inflaţie ridicată, care a fost agravată de efectele războiului dintre Ucraina şi Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO