Business Internaţional

Raul Castro îl avertizează pe Trump să respecte suveranitatea statului cubanez

Raul Castro îl avertizează pe Trump să respecte...

Autor: Raluca Manga

26.01.2017, 10:00 83

Înainte de a prelua mandatul, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va paraliza starea de detensionare încă fragilă între foştii inamici din timpul Războiului Rece dacă nu se ajunge la "un acord mai bun", fără a oferi detalii. Consilierii său au spus că politica actuală este în curs de revizuire.

"Cuba şi Statele Unite pot coopera şi convieţui într-o manieră civilizată, respectând diferenţele noastre şi promovând tot ceea ce este benefic pentru ambele state şi popoare", a spus Castro.

"Însă nu ar trebui să spere că pentru a obţine acest lucru, Cuba va face concesii inerente care afectează independenţa şi suveranitatea sa", a mai spus el într-un discurs susţinut la un summit.

În decembrie 2014, Obama a convenit cu Castro să urmeze o cale spre normalizarea relaţiilor dintre ţările lor. De atunci, Statele Unite şi Cuba au reluat legăturile diplomatice şi au semnat acorduri de cooperare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO