Business Internaţional

Războiul contra social-media continuă: Separatiştii din estul Ucrainei blochează accesul populaţiei la Facebook şi Instagram

Războiul contra social-media continuă: Separatiştii...

Autor: Petru Mazilu

11.05.2022, 14:55 102

Republica Populară Doneţk (RPD), autoproclamată de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, a anunţat miercuri că a blocat accesul la Facebook şi Instagram, aliniindu-se astfel la politica Rusiei privind reţelele de socializare cu sediul în SUA, potrivit Reuters.

Moscova a recunoscut Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Luhansk ca fiind independente la 21 februarie şi a trimis trupe în Ucraina trei zile mai târziu, invocând necesitatea de a proteja vorbitorii de limbă rusă.

„Accesul la resursele de informaţii ale companiei americane Meta, care permite apeluri la violenţă împotriva utilizatorilor vorbitori de limbă rusă pe reţelele sale sociale, a fost deja blocat. Având în vedere acest lucru, accesul la reţelele de socializare Facebook şi Instagram este blocat pe teritoriul republicii", a declarat ministerul comunicaţiilor din RPD într-un comunicat.

Rusia a interzis Facebook şi Instagram în martie, după ce un tribunal a găsit Meta vinovată de „activitate extremistă". Moscova a interzis accesul la Facebook şi pentru că platforma a restricţionat accesul instituţiilor media ruseşti.

Autoritatea de reglementare a statului în domeniul comunicaţiilor a blocat accesul la Instagram în martie, după ce Meta a declarat că va permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje precum „Moarte invadatorilor ruşi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO