Business Internaţional

Războiul din Ucraina: atacuri cu rachete asupra comunităţilor din estul şi sudul ţării

Războiul din Ucraina: atacuri cu rachete asupra...

Autor: Petru Mazilu

10.07.2022, 08:03 43

Ucrainenii anunţă că în ultimele 24 de ore au avut loc atacuri intense cu rachete ruseşti în estul şi sudul Ucrainei, potrivit BBC.

Loviturile ruseşti cu rachete au provocat pagube mai mari în oraşele din estul şi sudul Ucrainei, spun oficialii regionali.

Patru civili au murit într-un atac asupra Siversk, un oraş din regiunea Doneţk, a declarat guvernatorul local Pavlo Kyrylenko.

Zone civile din Druzhkivka, în aceeaşi regiune, au fost de asemenea lovite. Un supermarket a fost distrus, iar în apropiere a apărut un crater mare.

Oficialii ucraineni au raportat şi lovituri cu rachete ruseşti asupra unor părţi din Harkov, în nord, Nikolaiev, în sud, şi Kryvyi Rih, un oraş din sud.

Forţele ucrainene apără cu înverşunare Nikolaiev, un port fluvial strategic aflat pe o rută cheie către Odesa, care este principalul centru de export al Ucrainei. Marina rusă împiedică în continuare Ucraina să expedieze cereale din Odesa.

Vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereshchuk, a îndemnat locuitorii să părăsească zonele ocupate de ruşi din Herson şi Zaporojia. Avertismentul părea să anunţe noi contraatacuri ucrainene.

Ruşii ţin sub control oraşul Herson, dar forţele ucrainene au recucerit unele părţi ale regiunii.

Poliţia din regiune acuză Rusia de distrugerea deliberată a culturilor. De asemenea, trupele ruseşti sunt acuzate că au distrus grânarele şi echipamentele agricole şi că i-au împiedicat pe localnici să stingă incendiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO