Business Internaţional

Războiul din Ucraina: Noi explozii zguduie Crimeea. Un depozit de muniţii rusesc a fost distrus

Războiul din Ucraina: Noi explozii zguduie Crimeea. Un...

Autor: Gabriel Negreanu

16.08.2022, 11:55 65

Noi explozii au zguduit marţi un depozit de muniţii din Crimeea, cel mai recent incident de acest fel într-o regiune folosită de Moscova ca punct de sprijin pentru războiul său din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nu au existat victime grave în urma exploziilor din satul Mayskoye din nordul Crimeei, a relatat agenţia de presă de stat RIA. Agenţia a raportat, de asemenea, un incendiu la o staţie de transformare aflată la 20 km distanţă.

Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, pe care Rusia a ocupat-o şi anexat-o de la Ucraina în 2014, într-o mişcare nerecunoscută de majoritatea ţărilor, este baza Flotei ruseşti de la Marea Neagră şi este populară vara ca staţiune de vacanţă.

Săptămâna trecută, explozii la o bază aeriană militară din oraşul Novofedorivka, pe coasta de vest a Crimeei, au provocat pagube importante şi au distrus mai multe avioane de lupta ruseşti. Moscova a numit acest lucru un accident, deşi au avut loc exploziile simultane în mai multe părţi ale bazei.

Ucraina nu a confirmat sau infirmat oficial responsabilitatea pentru exploziile din Crimeea, deşi oficialii săi au aclamat în mod deschis incidentele din teritoriul care, până săptămâna trecută, părea în siguranţă în mâna Moscovei, dincolo de raza de atac, relatează Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO