Business Internaţional

Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei inovatoare. Ce a reuşit acesta după este parcă desprins din filme

Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost...

Autor: Business Magazin

19.11.2022, 23:46 1162

Un eşec de moment s-a dovedit, pentru Erle Halliburton, una dintre cele mai mari oportunităţi ale carierei. Concediat din cauza ideilor inovatoare, a pornit propria companie, ajunsă astăzi la venituri de miliarde.

Erle Palmer Halliburton s-a născut pe 22 septembrie 1892 în apropiere de Henning, Tennessee, în familia Emmei Cothran şi a lui Edwin Graves Halliburton. Pe când avea 12 ani tatăl său a murit, aşa că Halliburton s-a văzut nevoit să muncească încă de la o vârstă fragedă pentru a-şi putea ajuta familia. Iniţial, a învăţat să opereze maşinării grele, precum locomotivele şi macaralele cu aburi.

Ulterior, s-a angajat ca agent de vânzări în New York. Înainte ca SUA să intre în primul război mondial, Halliburton a devenit cunoscut ca membru în Marina Statelor Unite. În 1915 a trecut în rezervă şi a devenit interesat de câmpurile petroliere din California, unde putea aplica tehnologiile folosite în marină. Dorinţa de a inova i-a adus însă un lung şir de discuţii cu şeful său, care într-un final l-a şi concediat.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO