Business Internaţional

Reluarea anchetei emailurilor lui Clinton se datorează unor probe descoperite într-un caz separat

Reluarea anchetei emailurilor lui Clinton se datorează...

Autor: Mediafax

29.10.2016, 13:46 101

Anthony Weiner, fost congresman, a fost căsătorit mai puţin de un an cu Huma Abedin, vice-preşedintă a campaniei pentru preşedinţia S.U.A. a lui Hillary Clinton şi fost consilier al acesteia , în perioada în care aceasta deţinea funcţia de Secretar de Stat.

Noile emailuri nu au fost trimise de pe computerul personal al fostei Secretare de Stat, ci de pe cele ce aparţineau consilierului său şi fostului soţ al acesteia. Weiner este anchetat pentru că ar fi trimis mesaje cu implicaţii sexuale unei fete în vârstă de 15 ani.

Directorul FBI James Comey a declarat că noi emailuri au fost descoperite şi acest lucru a dus la redeschiderea anchetei. Comey a adăugat că emailurile ”par a fi pertinente în cadrul investigaţiei”.

Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de mail privat în timp ce era secretar de Stat.

"Anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate", a transmis Biroul directorului FBI James Comey, conform BBC News.

"În legătură cu un caz separat, FBI a aflat despre existenţa unor mailuri care trebuie investigate... Am fost de acord ca FBI să declanşeze procedurile adecvate de investigare pentru a se stabili dacă aceste mesaje conţin informaţii clasificate şi dacă sunt relevante", precizează James Comey, conform NBC News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO