Business Internaţional

Reportaj: Nici America nu mai e ce-a fost, dar e mai bine decat oriunde altundeva in lume

Reportaj: Nici America nu mai e ce-a fost, dar e mai bine decat oriunde altundeva in lume

Autor: Anca Barbulescu

04.06.2011, 16:28 3276

Tara tuturor posibilitatilor, unde multi vor sa ajunga pentru atrai visul american, s-a transformat in ultimii ani in epicentrulcrizei, cu tot mai multi someri, saracie si falimente. Nici acum nualearga cainii cu covrigi in coada, insa pare sa fie mai bine decatoriunde altundeva in lume.

Dupa o zi lunga la birou, cu doua sedinte si un proiect depredat in cadrul unuia dintre cei mai importanti furnizori detelecomunicati din SUA, Paul isi parcheaza pe alee masina de catevazeci de mii de dolari, un BMW 325, si se indreapta spre casa.Logodnica lui, Cristina, e deja acasa de aproape jumatate de ora sise ocupa cu pregatirea cinei care va fi servita o ora si ceva maitarziu, pe la opt, impreuna cu o sticla de vin. Pentru ei, este ozi ca oricare alta, iar ritualul pare sa se repete cel putin decateva ori pe saptamana, doar cu exceptia serilor cand ies in orassau cand Paul lucreaza pana tarziu.

Paul si Cristina sunt cuplul tipic american din clasa mijlocie.Locuiesc undeva in New Jersey, intr-o casa cu etaj pe care Paul acumparat-o pe credit in urma cu vreo cinci ani, cand preturile erauinca destul de ridicate si care acum nu mai valoreaza decatjumatate din pretul initial. Lucreaza la cel mult 40 de minute decondus departare de casa si, desi nu ocupa pozitii de management detop si nu au salarii foarte mari, duc o viata in mare parte lipsitade griji.Citiţi reportajul inegral pewww.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO