Business Internaţional

Roboţii polonezi atacă tehnologia şi piaţa din Germania

Roboţii polonezi atacă tehnologia şi piaţa din Germania

Autor: Bogdan Cojocaru

26.02.2024, 00:04 239

Delivery Couple, un start-up polonez, a creat maşinuţe pe patru roţi care livrează cumpărături şi mese comandate online în mai multe oraşe. 

Compania tocmai a achiziţionat un concurent din Germania, start-up-ul Theo, scrie The Warsaw Voice. Compania poloneză este unul dintre pionierii europeni în domeniul roboţilor de livrare autonomi. Victor Borsche, CEO, Theo, a subliniat că achiziţia este o etapă importantă pentru Theo, dar şi un pas în dezvoltarea livrării autonome.

„DeliveryCouple se poate extinde pe noi pieţe în decurs de un an, inclusiv în Germania, Italia, Norvegia şi Belgia“, a menţionat el. Start-up-ul polonez intenţionează să valorifice tehnologiile de la Theo şi îi va păstra pe creatorii companiei germane pe post de consilieri. Theo a crescut datorită finanţării de la UE, precum şi sprijinului din partea investitorilor Entrepreneur First şi Berkley SkyDeck.

Delivery Couple lucrează cu companii de curierat şi restaurante. Vehiculele au un sistem de încălzire încorporat şi senzori de temperatură pentru a menţine calde alimentele livrate, precum şi un design care previne răsturnarea. Robotul circulă pe trotuare şi piste de biciclete şi poate rula toată ziua cu doar o singură încărcare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO