Business Internaţional

România continuă să se înarmeze: Ministerul apărării încheie un contract în valoare de 328 de milioane de euro cu Rheinnmetall pentru furnizarea a patru sisteme de apărare antiaeriană. „Decizia de achiziţie va întări capacităţile defensive ale NATO şi Uniunii Europene pe flancul estic, lucru de care suntem bucuroşi”

România continuă să se înarmeze: Ministerul...

Autor: Valeriu Dănilă

22.12.2023, 19:13 491

Ministerul apărării de la Bucureşti a încheiat un contract cu Rheinnmetall pentru modernizararea sistemelor antiaeriene. Este pentru prima dată când România comandă la acest producător german.

Achiziţia se ridică la aproximativ 328 de milioane de euro şi cuprinde livrarea a patru sisteme Oerlikon GDF 103, respectiv a pieselor de schimb şi a altor servicii, se arată în comunicatul de presă emis de Rheinmetall.

Primele două sisteme vor fi livrate în următorii doi ani, iar celelalte două pe parcursul a trei ani.

„Această substanţială primă comandă din partea guvernului român ne întăreşte prezenţa în Europa centrală. Totodată, sublinează rolul pe care Rheinmetall îl are ca producător de sisteme de apărare antiaeriană. Decizia de achiziţie va întări capacităţile defensive ale NATO şi Uniunii Europene pe flancul estic, lucru de care suntem bucuroşi”, a declarat Armin Papperger, preşedinte al consiliului de administraţie.

Producătorul german este deja prezent în România prin intermediul unui hub din Satu Mare, unde realizează activităţi de mentenanţă pentru vehiculele militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO